zondag 13 december 2009

yula

Ik wilde heel graag een poesje. Maar dat mocht niet van de boer. Zelfs een konijn of hamster niet. Wist ik eigenlijk ook wel. Dat had hij in het begin al gezegd. Toch een beetje teleurgesteld vertrouwde ik er maar op dat áls het "meant to be" was... Ik weet zelfs nog wáár ik dat dacht, zo'n ruim een maand geleden.

8 december 2009, 21:47 uur: de boer klopt op mn deur. Of ik even mee wil komen. Ik trek mn schoenen aan en loop verbaasd, nieuwsgierig en toch ook een klein beetje achterdochtig achter hem aan naar zijn schuur. Of 'dat' soms van mij is. En hij wijst naar een hoek. In eerste instantie zie ik niets bijzonders. Dan springt er ineens iets wits met bruine en zwarte vlekken uit wat dekens.

Het is een poesje. Ze dwaalt al dagen op 'de dam'. Weggaan wil ze niet. In de buurt en op het internet is ze ontraceerbaar. Ik heb haar nog nooit gezien. Of ik het niet een nachtje wil proberen. Ik denk niet dat ik hoef te vertellen wat mijn antwoord was. En hóe blij ik was :) En ben.

Dat nachtje zijn er inmiddels al vier geworden. Ze gaat gewoon naar buiten, maar komt steeds weer terug. Ik heb haar Yula* genoemd. 

Bright magical & recycling blessings, Marielle

*) vrij vertaald naar Yule (het midwinterfeest op 21 december). Yule symboliseert het feest van het licht, het vertrouwen in de eeuwig durende cyclus en de terugkeer van het leven. Het woord Yule betekent ook (levens)wiel. Yula kwam op de dag dat ik mijn Yuleboom versierd had en op haar rechter schouder heeft ze een perfecte cirkel: het levenswiel. Numerologisch gezien kwam Yula in mijn leven op getal 22. In de Tarot is de 22ste kaart De Wereld. Ook deze kaart staat voor een soortgelijke thematiek, al is er bij De Wereld een eindpunt bereikt. Maar ook de wereld is rond... ;-)

7 opmerkingen:

 1. Wat mooi zeg, je wens is gehoord of heb je er nog andere magie op losgelaten?
  Tuurlijk komt Yula bij je terug, dat beessie straalt één en al knussigheid uit.
  Toffe boer trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. blij dat ik je stem weer heb mogen horen!
  leuk dat ik weer over je kan lezen!
  tot snel lieverd!
  X Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en ik vind Yula een hele mooie naam...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat leuk dat je wens in vervulling is gegaan. het is een scheetje om te zien en, yula is prachtige naam voor zo’n mooi poesje.

  geniet maar van elkaar,lieve groetjes inka en andre

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat heb je een geluk, dat er zo'n mooi poesje
  op je pad is gekomen. En wat een bijzondere naam heeft ze gekregen. Ik hoop, dat mij zoiets ook een keer overkomt, want wij moesten 2 dec. j.l. onze poes felicia (bijna 20) laten inslapen. Ik ben daarover nog steeds verdrietig.
  Veel geluk met je schattige poes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je je poesje zo genoemd hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. bedankt voor de leuke reacties!
  twee anoniemen waarvan ik tegen de ene wil zeggen: dank je wel :)
  en tegen de ander: heel veel sterkte!
  liefs, marielle
  (foto's yula zijn overigens aangevuld als je klikt op de foto's) :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt bijdragen aan mijn weblog :)
Je kunt altijd reageren met Naam/URL (url kun je leeglaten)

Op de hoogte blijven van reacties na jou? klik op 'Aanmelden via e-mail'

Een fijne dag/nacht verder! Marielle