dinsdag 1 december 2009

volle maan - blauwe maan - maansverduistering

De eerste dag van december 2009. De dag dat de zon de natuur nog even flink in de maling nam. De dag dat het rode-wangen-koud was. De dag dat ik in mijn schaduw door het leven ging als Rien Poortvlietkabouter. En de dag dat zich een eenhoorn aan mij openbaarde.  Dat laatste waarschijnlijk vanwege mijn kabouterverschijning in combinatie met de maan die deze dag naar 100% vol aan het groeien was ;-)  En daar blijft het deze maand niet bij: december krijgt een tweede volle maan cadeau: namelijk op oudejaarsavond. Een tweede volle maan in één maand wordt ook wel een blauwe maan genoemd. Het bijzondere van deze blauwe oudejaarsavond maan is dat deze die nacht ook verduisterd wordt. Met een maansverduistering kan het zicht op het verleden tijdelijk verdwenen zijn. Een heel goed oud & nieuw dus om slechte gewoontes achter te laten in 2009. Misschien een goed idee om daar nu alvast over na te denken :)

Bright sunny blessings, Marielle

1 december weergegeven

2 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit hoor! Zoals je ziet ben ik je eerste volger, yeah :-)
  Fijn weekend, groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mariëlle,
  Ojee je overhalen om op blogspot te blijven? Pffjoe, dat is een lastige vraag. Ik ben destijds op weblog begonnen maar had altijd ruzie met foto's plaatsen, ik vond ook het opmaakprogramma toen onoverzichtelijk maar ik moet erbij zeggen dat ik iemand ben die niet eerst alles goed leest maar meteen doet. En dan gaat er wel eens wat mis natuurlijk :-P
  Blogspot heeft leuke gadgets en ik vind de layout mooier. Inmiddels maak ik berichten op in Windows Live Writer en dat bevalt uitstekend. Maar die kun je misschien ook met weblog gebruiken? Wellicht kun je een lijstje maken en de voors en tegens van beiden afstrepen?
  Succes! groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt bijdragen aan mijn weblog :)
Je kunt altijd reageren met Naam/URL (url kun je leeglaten)

Op de hoogte blijven van reacties na jou? klik op 'Aanmelden via e-mail'

Een fijne dag/nacht verder! Marielle