woensdag 10 november 2010

de beer en de wedergeboorte

Vorig jaar november zat ik nog in mijn ‘stal’ op de dam van een boerderij. In prachtig Hoogland-West. Het was een intense tijd. Verdrietig, wanhopig soms, maar ook vol verwachting en mooie, leuke & bijzondere momenten. Er lag een heel nieuw pad voor me open. Dat was ook het moment dat ik dit weblog begon.

En zo, via mijn kruimelpad, kwam ik bijna exact een jaar geleden op het pad van Yokkobears. Na het lezen van al die verhalen en het zien van de foto’s, wist ik ineens heel zeker dat ik zo’n beertje wilde. Ik zag het als een soort wedergeboortebeer. Daar ben je tenslotte nooit te oud voor ;-) Ik schreef Fleur en zij ging voor mij, heel intuïtief, aan de slag. En zo werd in haar bijzondere atelier mijn beertje geboren.

Maar door omstandigheden, zoals verhuizingen en het zoeken naar werk, kwam het er vervolgens niet van het beertje hier heen te laten komen. Tot afgelopen week. En eigenlijk had ik ook geen mooier moment kunnen bedenken. Want de wedergeboorte is in volle gang :)

Misschien denk je nu toch: "een beer? hoe oud ben je ook alweer?",
maar voor mij is ze speciaal. Ze heeft een hart en draagt de herinnering aan een belangrijke fase in mijn leven. En de verwachting. Aan de mooie dingen en mensen die mijn pad nog gaan kruisen. En ooit hoop ik haar door te mogen geven aan een heel speciaal iemand…  Ik vind het een adembenemend (voor)uitzicht :)

Rebirth blessings, Marielle

    

7 opmerkingen:

 1. Mooi beertje, ik weet zeker dat als je het beertje ooit loslaat, je je herinnering aan die periode nooit los zal laten. Ik tenminste niet, het ging hemelhoog en afgronddiep, het verscheurde me en omhelsde me, zo intens. Tot nu toe bleek het de waardevolste periode van mijn leven, ik hoef het niet los te laten, ik heb het overleefd en nu is het van mij en er kwam veel goeds uit voort. Ik heb alle tranen er voor over gehad. Ik vind je beertje een mooi symbool, ik zou het gewoon houden.

  Mijn dochter gaat volgende maand haar stal ook verruilen voor een appartement.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk meteen even jouw berenbericht gelezen! Mijn Buitenbeer en Tje zijn een soort symbool geworden voor;
  Zijn, gewoon alleen maar Zijn!
  Groetjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. misschien blijft het beertje ook wel altijd van mij. maar ik heb het inderdaad niet nodig voor de herinnering. het staat, zoals jij ook al schrijft, symbool. sommige fases zijn pijnlijk en verdrietig, maar enorm waardevol. die vergeet je niet.

  wat jammer dat je dochter haar 'stal' gaat verlaten. ik hoop dat ze er net zo'n mooi uitzicht voor terug krijgt als ik, of er in ieder geval een heel fijn thuis kan creëren. ik heb het hier enorm naar mijn zin. zeker nu ik beneden zit en zo een prachtige en grote tuin in kan lopen. eigenlijk nog beter dan de stal, al mis ik het platteland nog wel een beetje.
  liefs, marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ walter (ik schreef mn bericht aan haagje, nog voordat ik jouw bericht gelezen had)
  wat zijn beren toch symbolische vriendjes he ;-) het Zijn stralen ze ook enorm uit :)
  liefs, marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een lieve beer met liefde gemaakt. Je bent nooit te oud voor zo'n vriendje, zeker niet als deze je herinnert aan een moeilijke maar waardevolle periode. Een vriendje vol hoop voor wat komen gaat.
  liefs, sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De stal ligt helaas in het midden van nergens, ze hebben zulke lange reistijden om op hun werk te komen of kleine meid naar de oppas te brengen. Ze gaan nu dus iets centraler (en warmer) wonen. Vlak bij haar zussen, dus voor mij wordt het ook een stuk makkelijker om eens langs te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb weer genoten van je kleine wijsheden, en kijk! via jouw wijsheden blijf ik ook leren... dank je wel voor het delen. hopelijk tot gauw en succes op je pad: met of zonder beer(tje). k&k jone

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt bijdragen aan mijn weblog :)
Je kunt altijd reageren met Naam/URL (url kun je leeglaten)

Op de hoogte blijven van reacties na jou? klik op 'Aanmelden via e-mail'

Een fijne dag/nacht verder! Marielle