donderdag 21 januari 2010

nectar voor de zintuigen (live webcam kolibrie-nestje)

Dit is Phoebe de kolibrie. Haar nestje wordt al gefilmd sinds 2007. Ieder jaar legt ze 4 tot 5 keer eieren. Begin januari heeft ze twee eitjes gelegd. Beiden kwamen uit (Sassy en Storm), maar Storm heeft het helaas niet overleefd en overleed maandag 25 januari. (Is het beeld zwart? Kom ná 16:00 uur nog eens terug, dan is het weer licht) ;-)

Humming blessings, Marielle


8 opmerkingen:

 1. helaas krijg ik de advertentie onder in beeld niet weg. heb je firefox dan kun je dit installeren (het is voor alles handig! en zo gepiept):

  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865

  anders kun je gewoon rechts op het reclamebalkje op het kruisje klikken ;-)
  (komt ie wel na een tijdje weer terug, maar geen idee hoe lang je naar deze kolibrie en haar (?) jonkies wil staren) ;-)

  als moeder (of vader) kolibrie er niet is: die komt zo weer terug (als het goed is...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om een kolibrie zo op zijn nestje te zien zitten :) Stilletjes aan voel ik mij wel een voyeur, want ik zit met een camera'tje elke dag in de privé van dat vogeltje te kijken... Erg hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi... ja ernstig he. schaamteloos is het eigenlijk! er is trouwens sinds maandag één kolibrietje (storm genaamd) overleden :'(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend lief is dit. Jammer dat Storm (nora bene de naam van mijn lieve hond) het niet heeft overleefd), je hebt een mooi blog, Marielle, ik kom zeker nog eens terug. Ik heb heel vaak een reactie van een Mariëlle zonder url, dus dan kan ik nooit doorklikken, dat ben jij niet denk ik?

  Fijn weekend groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw,wat leuk om het allemaal zo mee te mogen maken,schitterend.

  lieve gr inka en andre

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb heb eindelijk het kuiken gezien. Mama zat steeds dezelfde kant op, begon me al af te vragen of het toch niet een filmpje was.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt bijdragen aan mijn weblog :)
Je kunt altijd reageren met Naam/URL (url kun je leeglaten)

Op de hoogte blijven van reacties na jou? klik op 'Aanmelden via e-mail'

Een fijne dag/nacht verder! Marielle