zondag 20 december 2009

een witte midwinter

Morgen, 21 december, om (bijna) precies te zijn 18:45 uur, gaat de Zon de Steenbok in. Dat is officieel het begin van Yule (en Midwinter of het Wintersolstitium, gevolgd door de langste nacht). De Zon maakt vanaf dat moment ook een aspect met de planeet Saturnus (die momenteel op 4° Weegschaal staat)

Maar tot die tijd (en sinds 12 december) maakt Saturnus, de planeet die onder andere staat voor (extreme) kou, alleen maar een aspect met de planeet Pluto. En andersom. En Pluto is nogal van de intensiteit en de stormen...

Wanneer twee planeten alleen maar een aspect met elkaar maken noemen we dat een duet. Ze willen dan nog wel eens in uitersten hun krachten kenbaar maken. Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe Saturnus en Pluto dit deze dagen deden ;-)

Maar vanaf Yule is er dus geen sprake meer van een duet tussen deze twee planeten. Dit duet komt 2 t/m 7 januari nog wel even terug. Ik vermoed dan ook dat het échte winterweer pas na die tijd af zal nemen.
(toevoeging 14 februari: ik kan beter nog geen weersvoorspeller worden aan de hand van astrologie...) ;-)

Hoe dan ook, voor nu:

Sparkling snowy blessings, Marielle

3 opmerkingen:

 1. interessant het laatste te lezen. Ik leer allerlei nieuwe woorden, zoals solstitium en serendipiteit. Wat betekent dat laatste woord trouwens.
  Liefs - mam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hi mam :)
  wat fijn dat ik jou ook nog eens wat kan leren ;-)
  serendipiteit: het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders.. zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Serendipiteit maar daarbij geloof ik dan dus NIET dat dat toeval is
  liefs, je jongste ;-) en tot zaterdag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mariëlle,
  Wat is astrologie toch boeiend, ik werd gisteren even gestoord tijdens het lezen door de beestenboel. Leuk je foto's erbij, gave handschoenen!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt bijdragen aan mijn weblog :)
Je kunt altijd reageren met Naam/URL (url kun je leeglaten)

Op de hoogte blijven van reacties na jou? klik op 'Aanmelden via e-mail'

Een fijne dag/nacht verder! Marielle