vrijdag 25 december 2009

mercurius retrograde: goed voor 't oude

De planeet Mercurius gaat vanaf tweede kerstdag t/m 16 januari 2010 retrograde lopen. Wat betekent dat?

Mercurius is de planeet die in ons dagelijkse leven alles te maken heeft met onze communicatie, handel en het verkeer.

Mercurius loopt in ruim een jaar door alle twaalf de sterrenbeelden (tekens) en drie keer per jaar doet hij dat (optisch gezien) gedurende ongeveer 23 dagen achteruit lopend (retrograde). In deze periodes is alles wat met de energie van Mercurius te maken heeft meer naar binnen gericht.

De periode dat Mercurius retrograde loopt is over het algemeen niet de beste tijd voor het nemen van belangrijke beslissingen. Het is meestal ook niet echt een goed moment om contracten te tekenen. Als je al contracten moet tekenen of plannen maakt tijdens deze periode, dan is het vaak zo dat deze later alsnog worden ontbonden of worden herzien (dat hoeft natuurlijk helemaal niet erg te zijn). Ik heb het in de afgelopen jaren zelf mogen ondervinden dat het zo werkt.

Je kunt tijdens deze periode ook meer last hebben van spraakverwarringen of van onverwachte en emotionele uitbarstingen van mensen om je heen (of van onszelf). Veel van wat met communicatie, verkeer en handel te maken heeft (ik noem mobieltjes, internet(accounts), je laptop, vervoer, bestellingen, aankopen...) loopt vast of vertraging op, komt niet aan, gaat anders dan gepland of moet weer retour. Haal dan even diep adem en wees je bewust van Mercurius.

Ook dingen die je al lang vergeten was, kunnen in deze periode weer boven tafel komen. Of er duiken mensen uit het verleden op. Zo ontving ik bijvoorbeeld tot nu toe alleen tijdens deze periode uitnodigingen voor reünies (of vonden ze dan plaats), lieten oude liefdes of vrienden/vriendinnen ineens weer iets van zich horen, vond ik iets terug dat ik al een tijd kwijt was, en/of voelde ik ineens enorm de behoefte om mijn fotoalbums uit de kast te halen.

Het is een prima tijd om onafgewerkte zaken uit het verleden af te maken of af te ronden. Zeker nu Mercurius déze retrograde-periode door het teken Steenbok loopt. Een goede tijd voor reflectie, introspectie en bezinning.

Laat de feestdagen dus geen verplicht nummertje zijn (dat geldt altijd natuurlijk), want de kans is groot dat dat één grote chaos wordt. Maar dat kan juist ook heel leuk zijn en voor leven in de brouwerij zorgen natuurlijk :))

Happy holiday blessings, Marielle

PS: rechts op mijn weblog zie je de overige retrograde-periodes voor het komende jaar. Dan kun je er vast rekening mee houden ;-)

4 opmerkingen:

 1. Hoi Mariëlle,
  Wat een boeiend stukje, ik heb zelf al een tijdje een beetje een onheilspellend gevoel voor de tijd dat gaat komen, misschien Mercurius?
  Heb je leuke dagen gehad?
  liefs Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Mariëlle,
  Ik heb je site nog maar pas ontdekt, via via,
  en ik ben er blij mee. Je hebt altijd leuke informatieve dingen te vertellen.
  We willen toch weer een poes nemen,al zijn we Felicia nog niet vergeten. Maar we zullen nu in ieder geval maar wachten tot na 16 jan. denk
  je ook niet.Voor het Nieuwe Jaar wensen we je veel geluk en gezondheid.
  Liefs Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi jannet,
  dat zou heel goed kunnen hoor, dat dat onheilspellende gevoel veroorzaakt wordt door mercurius retrograde.. maar dat zou dan beter omschreven kunnen worden als onrustig. een onheilspellend gevoel kun je ook hebben als er (bijvoorbeeld) een planeet door je 8ste huis gaat momenteel. ik hoop in ieder geval dat het gevoel snel afneemt en dat het gewoon bij een gevoel blijft. gaan we ook maar gewoon van uit :)

  hoi heleen
  dank je wel voor je compliment en leuk dat je steeds komt buurten :) fijn dat jullie weer een poes willen nemen. je moet het doen wanneer het goed voelt voor je of wanneer het op je pad komt. zo probeer ik ook te leven hoor.. alleen als ik de keuze heb, dan hou ik rekening met mercurius retrograde. deze periode is goed voor het oude, slecht voor het nieuwe: bekende situaties kunnen dus prima worden herhaald. in hoeverre dat opgaat met het hebben van een poes (of dat het poesje dan familie moet zijn van felicia) dat is en blijft moeilijk te zeggen. áls je de keus hebt, dan misschien toch wachten tot eind januari... en anders gaat het gewoon zoals het gaat en heeft het zo moeten zijn: alles heeft een reden :)
  ik wens jullie ook een heel mooi liefdevol en gezond jaar!

  liefs, marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve "kruimel" nog even een vraagje: "Is het niet bijzonder dat Mercurius die retrograde (of was het retrogade) deze keer 2 keer in een jaar bij de Steenbok langs gaat. Ik hoop dat je dit nog zult lezen. Ik ben wel benieuwd.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt bijdragen aan mijn weblog :)
Je kunt altijd reageren met Naam/URL (url kun je leeglaten)

Op de hoogte blijven van reacties na jou? klik op 'Aanmelden via e-mail'

Een fijne dag/nacht verder! Marielle